Turističke informacijeEnglish
Gdje i što ?
Tijekom boravka u vili La Piedra vrijeme možete provesti u razgledavanju kulturnih i povijesnih spomenika, odlaskom na izlete ili kušanju kulinarskih specijaliteta Dalmacije. Evo nekoliko prijedloga:

Slatine

Svetište Gospe od Prizidnice je lokalni dragulj i preporuka za svakog posjetitelja. Taj su samostan izgradili u liticama stijene, u harmoniji s prirodom, pustinjaci Rimokatoličke crkve u 16. stoljeću. Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije je župna crkva koja datira s početka 17. stoljećai svakako je. Isplovite malim brodom do Šolte na piknik. Iskušajte plodove mora, domaća jela i pizze u restoranima "Neverin", "Mali Porat", "Kvadar". .. Također možete iznajmiti jet-ski ili brod na obližnjoj plaži bar Lumbrelin , dobro poznatoj po svojim koktela.

Trogir

Trogir, samo 8 km od Villa La Piedra, ima brojne restorane i konobe s domaćim i dalmatinskim specijalitetima, posebice plodovima mora. Ribarnica koji nudi svježe ulovljene ribe i školjke, te tržnica s ponudom voća i povrća, maslinovgo ulja, pravo su uzbuđenje za ljubitelje zdrave hrane.

Trogirsko kulturno ljeto je u znaku koncerata klasične glazbe, pjevačkih klapa i glazbe za mlade, uz neizbježne ribarske noći. Trogir ima bogat noćni život i zabavu na gradskim trgovima i ulicama uz živu glazbu. Ljudi također mogu uživati u romantičnoj šetnji uz trogirsku rivu.

Sa svojim idealanim zemljopisnim položajem i blizinom zračne luke, Trogir je prava meka za poznate i slavne osobe. Tijekom ljeta to nije neuobičajeno vidjeti usidrene brodove i njihove zadovoljne vlasnike: Ecclestone, princeza od Monaca, Bill Gates, Armand Assante .. .

Split

Grad Split smjestio se na najtoplijem području sjeverne obale Sredozemlja, u samom središtu Jadranske obale. Njegova blaga klima sa 2700 sunčanih sati godišnje, čini ga oazom u kojoj se može uživati na suncu čak i u zimskom periodu.

Kulturni i zabavni život Splita je izuzetno bogat, posebno u ljetnim mjesecima, kada se gradski trgovi, dvorišta i drugi prostori pretvaraju u veliku pozornicu pod vedrim nebom. Splitsko ljeto , tradicionalni festival u jeku turističke sezone, izvodi drame, opere i koncerei (od polovice srpnja do polovice kolovoza). Splitske subotnje večeri  su rezervirane za klasičnu glazbu. Split je domaćin i pop-glazbenim događanjima:  Art-ljeto , folklorne priredbe, pučke fešte.. .

Split ima niz restorana i konoba u kojima možete uživati u domaćim specijalitetima. Brojne su i plaže i kupališta u gradu i okolici, od kojih je najpoznatija plaža Bačvice, pješčana plaža gotovo u samom središtu grada.