O HrvatskojEnglish
Hrvatska - rajska zemlja
Ljudi ostaju zapanjeni s toliko prirodnih ljepota, kulturnih znamenitosti i toliko veličanstvenih destinacija za ljetovanje, u tako malenoj zemlji !

Karta Hrvatske


You can scroll around in and also zoom in and out of Croatia map.

Hrvatska je srednjoeuropska i mediteranska zemlja, koja graniči sa Slovenijom na zapadu, Mađarskom na sjeveru, Srbijom na istoku i BIH na jugu. Hrvatska također ima dugu morsku granicu s Italijom na Jadranskom moru. Te granice duge su ukupno 2.028 km.

Hrvatska ima neobičan oblik (slično kroasanu) - kao niti jedna druga zemlja u svijetu. To je rezultat pet stoljeća ekspanzije Osmanskog (turskog) carstva prema Srednjoj Europi (iako Hrvatska nikada nije bila osvojena od Turaka ).

Hrvatska se prostire na 56,691 km2 s populacijom od otprilike 4.4 milijuna.(2001). Preko 90% stanovništva ima hrvatsko državljanstvo . Glavna religija je katolicizam, ali ima i drugih manjina i vjera. Največi gradovi su Zagreb, glavni grad, Osijek na sjeveroistoku, najveća luka Rijeka i Split na jugu. Službeni jezik je hrvatski, a pismo latinica.

Hrvatska ima nevjerojatnih 5,835km dugu obalu, od kojih 4,057km pripada otocima, otočići,a i hridima. Ukupno ima 1,185 otoka, ali samo ih je oko 50 nastanjeno. najveći otok je Krk (blizu Rijeke) s površinom od 462 km2.